0850 888 0 250 | info@makromedgrup.com

Clearpath Ds-120

Açıklama

CLEARPATH DS-120TM

CLEARPATH DS-120TM


Gözün kristal yapıdaki merceğinde otoflüoresan özelliği tespit eder.

 

CİHAZ ÖZELLİKLERİ

  • Girişimsel uygulama gerekmez (NON-İNVASİVE
  • 6 Saniye toplam süre
  • Anında sonuç alınır
  • Biyolojik açıdan tehlike oluşturan herhangi bir atık söz konusu değildir.
  • Dokunmatik Ekranlı Tablet Gösterge *
    • Farklı ofis düzenine göre cihazın soluna, sağına ya da arkasına takılabilir.

 

Göz Sağlığında Neden Mercekte Otoflüoresan özellik için test yapılmalı?

  • Birçok bilimsel dergide diyabet gibi yaşa bağlı hastalıkların ilerlemesi ile birikimli olarak artan ilerlemiş glikasyonla ilgili son ürünlerin varlığı ile göz merceğinde yüksek otoflüoresan özellik arasında ilişki olduğu gösterilmiştir.

Dünya üzerinde yetişkinlerde görme kaybının en başta gelen nedeni diyabettir.

  • Göz sağlığı alanında çalışan uzmanlar zaten kronik hastalıklar için tarama yapmaktadır (glokom, retinopati).
  • Hastanızın göz merceğinde otoflüoresan düzeyinin değerlendirmesi meslek hayatınızda aşağıdaki nedenlere bağlı olarak başarı artışı sağlayacaktır:
    • Kapsamlı göz muayenesi yapılıyor olması sonucunda genel sağlığa daha büyük katkıda bulunuyor olunması nedeniyle hastalarla ilişkilerin güçlenmesi ve yönlendirme düzeninin sağlamlaşması.
    • Zayıf ışık kırılmasına bağlı olarak göz merceğinin “yeniden yapılandırılması” maliyetlerinin düşürülmesi ve lens/ çerçeve satışlarının artması (diyabeti olan insanlarda büyük oranda görmede değişiklik yaşanır).
    • Diyabetli insanlarda daha yüksek düzeyde göz sağlığı yönetimi söz konusu olacağından - başka parası karşılanan/ CPT kodlu cihazların kullanımında artış.

 

 

 

 

ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) OLMASI MUHTEMEL HASTALARIN TESPİTİ İÇİN OTOFLÜORESAN YAPI KULLANILARAK GİRİŞİMSEL OLMAYAN (NONİNVAZİF) YÖNTEMLERLE HASTALARDA TARAMA

Vücuttaki glikoz proteinlerde mevcut olan lizin grupları ile tepkimeye girerek glikatlı proteinler oluşturur. Zamanla bu glikatlı proteinler da tepkimelere girerek İleri Düzeyde Glikatlı Ürünler (Advanced Glycated Endproducts – AGE) üretir. Göz merceğinde bulunan proteinler dönüşüm yapmaz ve uzun bir süre boyunca ortalama glikoz düzeyi ile ilgili bilgi sunar. Bu AGE’lerin kendine özgü bir flüoresan yapısı mevcuttur. Birçok araştırma göz merceğindeki AGE’lerin zamanla yükseldiğini belgelemiştir. Bu araştırmalar ayrıca diyabet hastası olan insanlarda, bu hastalığın görülmediği aynı yaşlardaki hastalarla karşılaştırıldığında göz merceklerinde çok daha yüksek seviyede AGE olduğu gösterilmiştir.
Freedom Meditech hastalarda rutin optik muayenenin bir parçası olarak AGE’lerin ölçümünde kullanılabilecek bir cihazın patentini almış ve test etmiştir. Eğer hastanın AGE’si aynı yaştaki kontrollere göre daha yüksekse, bu insanlarda diyabet olup olmadığını tespit etmek için ilave çalışmalar yapılacak adaylar arasına alınması gerektiği anlamına gelir. Bu testin rutin göz muayenelerine ya da sağlık taramalarına dahil edilmesi diyabeti olan insanların başka yöntemlerle tanının konulmasından çok daha önce tespit edilebilmesini mümkün kılabilir. Veriler göstermektedir ki Tip 2 diyabeti olan insanların bu hastalıklarına tanı konulasıya kadar, diyabet tanısı olmadan 7 ya da daha fazla süre geçebilmektedir (13). Bunun da söz konusu hasta ve sağlık koruma sistemlerinde çok büyük tasarruf sağlaması mümkündür, çünkü erken tanının erken tedaviye geçişi sağlaması sayesinde, tanı konulmamış hastalarda çok daha kötü sonuçlara yol açacak olan diyabet komplikasyonlarına bağlı maliyet düşecektir.
Önemli sayıda araştırma yazarı göstermiştir ki diyabeti olmayan hastalarla karşılaştırıldığında göz merceklerindeki flüoresan yapı daha yüksek düzeydedir (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9). Bu yazarların çoğu bu mercekteki oto flüoresan yapıdaki artışın AGE’lerin birikimine bağlı olduğunu önermiş ve bunun uzun vadeli glisemik kontrolde bir indeks görevi gördüğünü belirtmiştir. Bu hipotez Monnier ve Cerami (10), Abiko ve arkadaşları (11), ve Yu ve arkadaşları (12) tarafından da doğrulanmıştır.

 

 

 

 

 

KONTROL EDİLMEMİŞ DİYABET HASTALIĞI

Artık erken tanı imkanı elinizin altında

CLEARPATH DS-120TM
Girişimsel olmayan (non-invazif) – acısız – anında

Değerlendirme hızlı bir şekilde ve girişimsel olmayan yöntemlerle yapılmaktadır.
Değerlendirme hızlı bir şekilde yapılmaktadır. Hastanın bilgileri girilir ve hasta doğru konumda oturtulur. Tarama yaklaşık 6-10 saniye sürer.
Değerlendirme girişimsel değildir. Bu da iğne, şırınga, boşaylı tüp, kauçuk eldiven, kimyasal, kalibrasyon gibi maliyeti yüksek sarf malzemeleri ile idari ve düzenleyici süre ihtiyacının ortadan kalkması anlamına gelir.
Sonuçlar Hızla Alınır
Başarılı bir tarama işleminden sonra, hastanın flüoresan oranı gösterilir.
Flüoresan oranları normal sınırların üstünde olan hastaların tespit edilmesi ile doktorlar diyabet gibi kronik sistemik hastalık ihtimallerini tespit edebilir.
Grafikte alttaki (yeşil) çizgi bu kişilerde mercekte ortalama flüoresan yapıyı kişinin yaşına göre göstermektedir. Ayrıca klinik çalışmalara göre hastaların % 80’inin (turuncu) ya da % 95’inin (kırmızı) altına düşeceği öngörülen tek taraflı tahmin aralıkları gösterilmektedir.
Flüoresan oranları beklenenden daha yüksek çıkan hastaların tespit edilmesi suretiyle, doktor göz merceğinde dejeneratif değişiklik işareti olan hastaları tespit edebilir, ve rutin muayenesi ile birlikte diyabet gibi kronik sistemin hastalık riski ihtimalini tespit edebilir ve hastaya göre uygun tedavi planlarını devreye sokabilir.

Yüksek Verim, Yüksek Doğruluk, Düşük Maliyet
Önemli ölçüde olumlu etki sağlayabilir.

  • Muayene yerinde yüksek doğrulukta toplu tarama
  • Her gün otomatik ön kalibrasyon
  • Cihaz portatif olup ofis düzeni ve hasta konforuna göre yerleştirilebilecek şekilde tasarlanmıştır (Ağırlık 21.3 kg; Genişlik: 35.6 cm; Yükseklik: 58.4 cm; Derinlik: 45.7 cm)
  • Optik ünitede kullanıcının ayarlaması gereken bir parça yoktur.
  • Cihaz ilgili ISO, EN, IEC, CISPR, ANSI/NEMA, CE ve UL standartlarına uygundur.
  • Herhangi bir kimyasal madde kullanılmaz ve atık madde üretmez.
  • MS Medikal size CLEARPATH DS-120™ için bir maliyet-kazanç analizi verebilir.

Kontrol Edilmemiş Diyabette Artık Erken Tanı Mümkün
CLEARPATH DS-120TM
Girişimsel olmayan (non-invazif) – acısız – anında

 

 

CLEARPATH DS-120TM

Komplikasyondan 7 yıl öncesine kadar Diyabet Tanısı koyma imkanı

 

Diyabet Hakkında Önemli Bilgi

  • Dünya genelinde diyabet pandemik düzeylere erişmektedir. Diyabet ve neden olduğu komplikasyonlar hızla artmaya devam etmektedir ve sağlık alanında harcanan paralarda en büyük paya sahiptir.
  • Diyabetin uzun vadeli etkileri engelleyici ve ölümcül olabilir. Bu komplikasyonlar arasında kardiyo vasküler hastalıklar (beyin kanaması ve kalp krizi), böbrek yetmezliği, körlük ve travmaya bağlı olmayan nedenler sonucunda organların kesilmesi (ampütasyon) sayılabilir.
  • NIH Kontrol ve Komplikasyon Denemeleri (DCCT) diyabette erken teşhisin komplikasyonları büyük ölçüde azaltabileceğini göstermiştir. Örneğin diyabetik retinopati riski % 80 oranında azaltılabilir. Aynı çalışma İngiliz Diyabet Birliği (BDA) tarafından da tekrarlanmış ve aynı sonuçlara ulaşılmıştır.

 

Sağlık Uzmanlarla Yapılan Bir Anketin Sonuçları:

  • % 96’sı kronik hastalık taranmasına ilgi göstermektedir
  • % 92’si bir hastanın henüz gözünde bir komplikasyon olmamasına rağmen kontrol edilmemiş bir glikoz sorunu olduğundan şüphe etmiştir.
  • % 89’u erken teşhisin ve hastanın gerekli uyumu göstermesinin komplikasyonları azalttığı konusunda mutabıktır.

 

 

Bilimsel Temel

CLEARPATH DS-120™ Freedom Meditech Inc.’in patentli teknolojisine ve dünya genelinde diyabet salgınında önde gelen bir kurum olan Harvard Üniversitesi’ndeki Joslin Diyabet Merkezinde yürütülen bilimsel araştırmaya dayandırılmıştır.

Önemli özellikler:

  • Vücuttaki glikoz proteinlerde mevcut olan lizin grupları ile tepkimeye girerek glikatlı proteinler oluşturur. Zamanla bu glikatlı proteinler da tepkimelere girerek İleri Düzeyde Glikatlı Ürünler (Advanced Glycated Endproducts – AGE) üretir.
  • Göz merceğinde bulunan proteinler dönüşüm yapmaz ve uzun bir süre boyunca ortalama glikoz düzeyi ile ilgili bilgi sunar. Bu AGE’lerin kendine özgü bir flüoresan yapısı mevcuttur.
  • Önemli sayıda araştırmacı göstermiştir ki diyabet olan hastaların diyabet olmayan hastalarla karşılaştırıldığında göz merceklerindeki flüoresan yapısı daha yüksek düzeydedir1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.
  • Normal sınırların dışında bulunan bir değer uzun süredir kontrol edilmeyen glikoz seviyesinin mevcudiyetinin teyididir. Kontrol edilmemiş glikoz diyabetin damga işaretidir.
  • 3000’i aşan hasta üzerinde yürütülen 9 klinik araştırma, uygulanan kan testleri ile karşılaştırıldığında cihazın yüksek hassasiyeti ve mukayese edilebilir düzeyde spesifiklik olduğunu göstermiştir...


 

 

 

 

 

 

REFERANSLAR

1. Bleeker, J.C., van Best, J.A., van der Velde, E. A. And Oosterhuis, J.A. (1986). Fluorofotometri yöntemi ile diyabetli ve sağlıklı insanların göz merceklerinde oto flüoresan yapı. Invest. Ophthalmol. Vis. Sci. 27, 791-4.
2. Helve, J. and Nieminen, H. (1976). In vivo diyabetli insan merceğinde oto flüoresan yapı. Am. J. Ophthalmol. 81,493-3.
3. Larsen, M., Kjer, B., Bendston, I., Dalgaard, P. And Lund-Anderson, H. (1989). İnsüline bağlı diabetes mellitus’ün metabolik kontrolü ile ilgili olarak göz merceğinde flüoresan yapı. Arch. Ophthalmol.107, 59-62.
4. Mori, F., Ishiko, S., Abiko, T., Kitaya, N., Kato, Y., Kanno, H. and Yoshida, A. (1997). Diyabetli kişilerde korneada ve mercekteki oto flüoresan yapının ve kanda glikoz seviyelerinin değişimi; kan glikoz kontrolü parametreleri. Curr. Eye Res. 16, 534-8.
5. Koefoed Theil, P., Hansen, T., Larsen, M., Pederson, O. and Lund-Anderson, H. (1996). NIDDM’li yeni tanı konulmuş hastalarda göz merceğinde oto flüoresan özelliğinde artış. Diabetologia 39, 1524-
6. Sparrow, J. M., Neil, H. A. and Bron, A. J. (1992). Otonomik nöropat olan ve olmayan diyabetli kişilerde anterior oküler bölgede biyometri ve oto flüoresan yapı; bir vaka kontrol çalışması. Eye6, 50-4.
7. van Wirdum, E., van Best, J., Bruining, G. L., de Beaufort, C. and Oosterhuis, J. (1989). İnsüline bağımlı diyabetik gençlerde kan-retinal kan su bariyerinde permeabilite, mercekte oto flüoresan yapı ve iletim. Grafe’s Arch. Clin. Exp. Ophthalmol. 227, 26-9.
8. Zeimer, R. C. and Noth, J. M. (1984). Göz merceğinde geçirgenliğin canlı ortamda ölçülmesinde yeni bir yöntem ve mercekte dağıtımın, flüoresan yapının ve geçirgenliğin araştırılması. Ophthalmic Res. 16, 246-55.
9. Kjer, B., Larsen, M., Bendtson, I., Binder, C., Dalgaard, P. And Lund-Andersen, H. (1987). Diyabetlilerde, glikosilatlı hemoglobin A1c seviyeleri ile karşılaştırıldığında mercekteki oto flüoresan yapı. Acta Ophtahlmol. 65, 100-2.
10. Monnier, V. M. and Cerami, A. (1981). In vivo enzime bağlı olmayan kahverengine dönme: uzun süre yaşayan proteinlerde yaşlanmada olası süreç. Science 211, 491-3.
11. Abiko, T., Abiko, A., Ishiko, S., Takeda, M., Horiuchi, S. and Yoshida, A. (1999). Diyabetli göz merceklerinde ileri düzeyde glikasyon uç ürünleri ile oto flüoresan yapı arasındaki ilişki. Exp. Eye Res. 68, 361-6.
12. Yu, N-T., Krantz, B. S., Eppstein, J., A., Ignotz, K. D., Samuels, M., A., Long, J. R. And Price, J. F. (1996). Flüoresan yapının Rayleigh dağıtılmış ışık ile orantısını kullanarak girişimsel olmayan (non-invasive) diyabet tarama cihazının geliştirilmesi. J. Biomed.Optics 1, 280-8.
13. Saudek, C. D., Herman, W., H., Sacks, D., B., Bergenstal, R., M., Edelman, D. and Mayer, B. (2008). Diabetes mellitus’un taraması ve tanısı konularda yeni bir bakış açısı. J. Clin. Endocrinol. Metab. 93, 2447-53.

 

https://youtu.be/Pli1ZD3js30


Etiketler: diyabeti ölçüm cihazı, diyabet erken teşhiş, diyabeti önlemi, diyabeti tanı cihazı